Homeopathische werkwijze

In mijn praktijk voor klassieke homeopathie in Heteren, ben ik gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit in de breedste zin van het woord. Daarbij ga ik altijd uit van een holistische benadering van de mens, waarin lichaam, geest en emoties één zijn. Zo gezien kan een verbetering van levenskwaliteit op verschillende manieren worden bereikt:

  •                 Het verbeteren van de fysieke gesteldheid
  •                 Het verbeteren van de mentale gesteldheid
  •                 Het verbeteren van de emotionele gesteldheid

Er zijn verschillende manieren om hieraan te werken. De methode hangt vooral van de voorkeuren en ervaringen van de therapeut of coach af. In mijn praktijk geef ik de voorkeur aan homeopathie, maar soms krijgen ook andere technieken voorrang als blijkt dat deze beter passen. Zo zal ik in een gesprek natuurlijk ook coachen als dat nodig is. Ik gebruik daarvoor meestal NLP technieken. En soms kan ik voor wat extra achtergrond informatie ook astrologie toepassen. Echter nooit zonder medeweten van de persoon in kwestie.

Eerste afspraak homeopathische behandeling

Als iemand voor de eerste keer bij mij voor een homeopathisch consult komt, wil ik alles weten van de persoon die tegenover mij zit. Niet alleen de hoofdklacht maar ook andere klachten en gewoontes van deze persoon komen ter sprake. Wat maakt deze persoon uniek? Ook iemands ziektehistorie en ziektes in de familie zijn belangrijk. Op basis van al deze gegevens zoek ik uit welk middel het beste bij iemand past. Om al deze gegevens te verzamelen duurt een eerste consult lang. Ik maak hiervoor dan ook anderhalf tot twee uur vrij in mijn agenda.

Iedereen is welkom! In de meeste gevallen worden consulten vergoed door de zorgverzekeraar.

Vragenlijst homeopathische behandeling

Omdat in een eerste homeopathisch consult heel veel “droge” informatie moet worden verzameld, kan het gesprek heel lang duren. Om deze reden heb ik een vragenlijst op het internet gezet, die je voor de eerste afspraak kunt invullen. Er is dan al heel veel informatie bekend en ik kan sneller tot de kern van de mens komen.

Vul de vragenlijst in voor het eerste consult. Download het Word-document. Vul het in en mail het naar me terug voor je eerste afspraak. Dit heeft mijn voorkeur. Of download en print het PDF-document. Vul het formulier in en neem het mee naar je eerste afspraak.

Alvast bedankt!

Download hier de vragenlijst om in Word in te vullen en per mail terug te sturen